Pentru a obține cele mai bune rezultate din creșterea animalelor, trebuie să ne asigurăm că le oferim cea mai bună alimentație. Acest lucru nu se limitează la calitatea și proporțiile hranei, ci se referă și la combinația dintre elementele nutritive. Pentru fermierii care cresc animale, indiferent de scopul acestei activități, optimizarea hranei este esențială pentru succesul din afaceri: de calitatea și prețul acesteia depind fluxurile financiare ulterioare.

În condițiile recente cauzate de seceta anului 2020, criză epidemiologică și economică, raționalizarea hranei poate fi un atu care face diferența, mai ales că pe piața din Republica Moldova există un produs ecologic cu o eficiență înaltă. Mai exact, este vorba despre un supliment proteic natural cu potențial de dezvoltare a afacerii fermierilor – KERAMEAL.

KERAMEAL – Proteină naturală cu grad înalt de asimilare

O componentă de bază a alimentației atât la animale, cât și la om, sunt proteinele. Acestea asigură creșterea și fermitatea țesuturilor, asigură energia și susține sănătatea sistemului imunitar. În cazul fermelor și crescătoriilor, este esențial ca proteinele să fie asimilate rapid și eficient de către animale. Anume în acest scop a fost creat concentratul proteic din pană de pasăre KERAMEAL, produs de SRL Terafix.

                        Eficient, natural și ușor asimilabil. Concentratul proteic din pană de pasăre poate fi cheia succesului fermei tale.

Având un nivel înalt de proteină asimilabilă, produsul are un termen îndelungat de păstrare fără risc de infectare bacteriologică. Datorită prețului avantajos, acesta poate înlocui alte produse proteice și contribuie la protejarea mediului. V-am intrigat? Vă explicăm în continuare beneficiile produsului.

Avantajele concentratului proteic din pană de pasăre

În cadrul proiectului de determinare a digestibilității produsului în vivo (pe viu), în parteneriat cu Universitatea Agrară din Moldova și Academia de Știință din Moldova, s-au determinat un șir de beneficii și avantaje ale acestui concentrat proteic :

  1. Produs ecologic și biodegradabil.
  2. Un conținut de peste 82% de proteină, cu umiditatea de 10,2% și peste 90% proteină în substanța uscată.
  3. Are la bază atât aminoacizi esențiali, cât și neesențiali.
  4. Potențial antioxidant important care duce la creșterea imunității animalelor.
  5. Digestibilitate in vivo de peste 80%.
  6. Nivelul de infectare bacteriologice cu mult sub limitele admisibile.
  7. Nu necesită condiții speciale de păstrare.
  8. Termen îndelungat de păstrare.
  9. Este foarte ușor de transportat.
  10. Se introduce ușor în rația furajeră, fără o prelucrare ulterioară. 
                        Eficient, natural și ușor asimilabil. Concentratul proteic din pană de pasăre poate fi cheia succesului fermei tale.

Cum obținem concentratul proteic din pană de pasăre?
Cu toții știm ce sunt penele de pasăre, cum arată și unde le găsim. La unele specii de păsări, penele reprezintă 5% din greutatea corpului. Astfel, în urma abatorizării păsărilor rezultă cantități foarte mari de pene, care capătă denumirea de subprodus (adică nu sunt destinate consumului uman). Anume acest subprodus stă la baza concentratului proteic. Penele sunt alcătuite din keratină, o proteină fibroasă care in vivo are o digestibilitate de sub 12%, iar KERAMEAL – concentratul proteic obținut în urma procesului de fermentare, oferă o digestibilitate in vivo de peste 80%.

                        Eficient, natural și ușor asimilabil. Concentratul proteic din pană de pasăre poate fi cheia succesului fermei tale.
Cum îl obținem? KERAMEAL – produs de SRL Terafix este obtinut prin prelucrare, cu ajutorul tehnologiei proprii brevetate. Întreg procesul are două etape de bază. Prima este legată de biotehnologii. Anume aici are loc procesul de fermentare a penelor pe parcursul a câteva ore, în acest scop fiind create condiții speciale de temperatură, umiditate și amestecare continuă. În cea de-a doua etapă, produsul intermediar fermentat este supus unor condiții de turbulență extremă. Aici are loc mărunțirea și uscarea simultană a produsului finit la temperaturi joase.

Un produs sigur de la producător autohton

Produsul Terafix este supus controlului periodic și de autocontrol implementat la întreprindere. Concentratul proteic este supus analizelor periodice în ceea ce privește nivelul de infectare bacteriologică, de reziduuri de antibiotice și metale grele, nivelul de proteină, umiditate și grăsimi atât în țară, cât și peste hotare.

                        Eficient, natural și ușor asimilabil. Concentratul proteic din pană de pasăre poate fi cheia succesului fermei tale.
Pe parcursul anilor am obținut o experiență bogată referitoare la includerea în rații a concentratului proteic din pană de pasăre. La diverse animale, rata de includere este diferită.

Dacă să ne referim la rezultatele îmbucurătoare și feedback-urile pozitive obținute din urma utilizării KERAMEAL în rația zilnică a crescătorilor de animale de companie, animalelor de blană, crescătorilor de pești și alți, acest lucru ne încurajează și ne motivează să nu ne oprim și să ne dezvoltăm în continuare, chiar și pe timp de criză economică și pandemie”, declară Denis Anton, directorul general al companiei Terafix.


                        Eficient, natural și ușor asimilabil. Concentratul proteic din pană de pasăre poate fi cheia succesului fermei tale.
Începând cu 2012, compania Terafix utilizează și prelucrează subproduse de origine animală de categoria a 3-a pe teritoriul Republicii Moldova. Din anul 2017, Terafix deține și produce în exclusivitate, prin procedee inovative, utilaje de prelucrare a penelor de pasăre. În prezent, compania este orientată spre instalarea și utilizarea a astfel de linii tehnologice în Uniunea Europeană și Ucraina, unde intenționează să-și sporească capacitatea de prelucrare în baza unei cantități mai mari a materiei prime.